Поврзи се со нас

Гостивар

411 новозаразени со корона во земјава во последното деноноќие

Објавено

на

Во последните 24 часа направени се 3.209 тестирањe, а регистрирани се 411 нови случаи на КОВИД-19:
• Скопје – 198
• Куманово – 40
• Штип – 19
• Велес – 18
• Кавадарци и Кочани – по 16
• Прилеп – 15
• Битола – 13
• Крива Паланка – 10
• Тетово и Радовиш – по 7
• Струга – 6
• Струмица и Пробиштип – по 5
• Гевгелија, Неготино и Ресен – по 4
• Охрид, Кичево, Свети Николе, Богданци, Крушево и Македонска Каменица – по 3
• Валандово и Демир Хисар – по 2
• Делчево и Виница – по 1
Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 4 починати лица: 2 починати лица од Скопје (82г, и 65г), и по едно починато лице од Куманово (74г) и Пробиштип (39г). Сите пријавени лица се починати во болнички услови.
Дополнително, согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени се уште 3 починати лица, со датум на смрт од 31.08.2021 до 16.10.2021 година. Регистрирани се 2 починати лица од Скопје и едно лице од Кичево, на возраст од 80 до 93 години. Од пријавени лица, две се починати во домашни услови и едно лице е во болнички услови.
Регистрирани сe 271 оздравен пациент од:
• Скопје – 120
• Куманово – 22
• Велес – 15
• Крива Паланка- 14
• Битола – 12
• Штип и Тетово – по 11
• Кичево – 10
• Кочани и Прилеп – по 8
• Кавадарци и Кратово – по 7
• Струмица – 6
• Гевгелија – 5
• Неготино и Свети Николе – по 3
• Радовиш, Пробиштип, Ресен, Охрид, Македонска Каменица, Валандово, Демир Хисар, Виница и Македонски Брод – по 1
Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 60 минути

Таравари: Гостивар треба да биде модел за Северна Македонија за меѓуетничките односи

Македонијапред 2 часа

Пендаровски ги потпиша указите за петте закони за изградба на коридорите 8 и 10д

Гостиварпред 3 часа

Во Градец пуштен во употреба Дневен центар за лица со попреченост

Гостиварпред 4 часа

Нарушен јавен ред и мир во Гостивар на прославата за Ердоган

Македонијапред 5 часа

Бектеши: Нема продолжување на мерката за замрзнување на цените на земјоделските производи и нема поскапување на струјата

Гостиварпред 5 часа

Реоформен Младинскиот совет во Гостивар

Гостиварпред 6 часа

Тепачка во гостиварска Циглана, приведени неколку лица

Македонијапред 7 часа

УЈП: Рокот за годишните даночни пријави истекува на крајот од овој месец

Македонијапред 8 часа

Одржана 10. државна изложба на македонско овчарско куче караман

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

411 të sapo infektuar me koronë në vendin tonë në 24 orët e fundit

Објавено

на

Në 24 orët e fundit janë bërë 3.209 testime, kurse janë regjistruar 411 raste të reja të KOVID-19:
• Shkup – 198
• Kumanovë – 40
• Shtip – 19
• Veles – 18
• Kavadarci dhe Koçan – nga 16
• Prilep – 15
• Manastir – 13
• Kriva Pallankë – 10
• Tetovë dhe Radovish – nga 7
• Strugë – 6
• Strumicë dhe Probishtip – nga 5
• Gjevgjeli, Negotinë dhe Resnjë – nga 4
• Ohër, Kërçovë, Sveti Nikole, Bogdanci, Krushevë dhe Makedonska Kamenica – nga 3
• Vallandovë dhe Demir Hisar  – nga 2
• Dellçevë dhe Vinicë  – nga 1
Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 4 persona të vdekur: 2 persona të vdekur nga Shkupi (82 dhe 65vjet), dhe nga një person të vdekur nga Kumanova (74 vjet) dhe Probishtip (39vjet). Të gjithë personat e paraqitur kanë vdekur në kushte spitalore.
Në mënyrë plotësuese, në përputhje me Regjistrin e personave të vdekur me dijagnozë të Kovid-19 nga Moj Termin, janë paraqitur edhe tre persona të vdekur, me datë të vdekjes nga 31.08.2021 deri më 16.10.2021. Janë regjistruar 2 persona të vdekur nga Shkupi dhe një person nga Kërçova, në moshë prej 80 deri 93 vjet. Nga personat e paraqitur, dy kanë vdekur në kushte shtëpiake dhe një person në kushte spitalore.
Janë regjistruar 271 pacientë të shëruar:
• Shkup – 120
• Kumanovë – 22
• Veles – 15
• Kriva Pallankë – 14
• Manastir – 12
• Shtip dhe Tetovë – nga 11
• Kërçovë – 10
• Koçan dhe Prilep  – nga 8
• Kavadarci dhe Kratovë – nga 7
• Strumicë – 6
• Gjevgjeli – 5
• Negotinë dhe Sveti Nikole – nga 3
• Radovish, Probishtip, Resnjë , Ohër, Makedonska Kamenica, Vallandovë, Demir Hisar, Vinicë dhe Makedonski Brod – nga 1
Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена