Рецепти
Посен десерт што се топи во уста-Чоко торта со плазма и кокос
За време на велигденските пости може да се подготват и убави десерти за љубителите на благото. Тортата со чоколада, плазма и кокос е еден од нив…
Состојки:
200 грама посна плазма
200 грама посно чоколадо за готвење
100 грама маргарин
половина чаша вода
6 лажици шеќер
50 грама кокос
2 лажици какао во прав
Подготовка:
Најпрво во подлабок сад искршете ја плазмата на поголеми парчиња. Во тава на тивок оган ставете ги водата, шеќерот, маргаринот исецкан на коцки, издробената чоколада за готвење и какаото и мешајте додека не се растопат сите состојки. Откако ќе се растопат се оставаат на оган додека смесата не зоврие. Кога ќе зоврие, додадете го кокосот, промешајте и прелијте ја плазмата со смесата. Убаво измешајте ги сите состојки. Потоа смесата за колачот истурете ја во калап и убаво израмнете ја со лажица. Оставете ја да се излади, па послужете.
-
Гостиварпред 3 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 месеци
Денеска е Летник
-
Македонијапред 2 месеци
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија „МИНУТИ ЗА СЕКОГО“ – Гостин: д-р Агим Јакупи | НАТАЛИТЕТ И ЖЕНСКО ЗДРАВЈЕ
-
Вестипред 2 месеци
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Видео емисиипред 2 месеци
Емисија „МИНУТИ ЗА СЕКОГО“ – Гости: Живка Ѓурчиновска и Г‘зиме Фејзи | ЖЕНИТЕ ОД РУРАЛНИ СРЕДИНИ
-
Што, како, каде?!пред 3 месеци
Гаражна распродажба во РАМСТОР: Огромни попусти до 70% на шопинг до 11ти Февруари!