Рецепти
Рецепт со пилешко за вистински гурмани
Пилешкото месо е често застапено на домашната трпеза, а како прилог со него обично се сервива компир или ориз. Овој пат пренесуваме рецепт за поинаква подготовка на пилешко месо, што ќе ги воодушеви сите гурмани.
Состојки:
700-800 гр. пилешки стек
200-300 гр. шампињони
1 тиквица
200 гр. кравјо сирење
50 гр. крем сирење
150 гр. моцарела
Сол, црн бибер, магданос
Подготовка:
Најпрво исечете го пилешкото месо на ленти, наредете ги во подмачкана тава со масло и додадете сол, бибер и магданос. Исецкајте ги шампињоните и тиквицата, пропржете ги малку па наредете ги над месото. Одозгора изрендајте го сирењето, додадете го крем сирењето како и издробената моцарела. Печете во рерна на 200 степени, 30-40 минути.
-
Гостиварпред 3 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 месеци
Денеска е Летник
-
Македонијапред 3 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 2 месеци
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија „МИНУТИ ЗА СЕКОГО“ – Гостин: д-р Агим Јакупи | НАТАЛИТЕТ И ЖЕНСКО ЗДРАВЈЕ
-
Гостиварпред 3 месеци
Баба Нада со 90 години е најстар жител на Зубовце, денес пречека добри гости во домот
-
Вестипред 2 месеци
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените