Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

  • Дата: 12/01/2019 | 18:44

Спој на најубавите ТОРТИ во една – превкусно кремасто задоволство

Ќе уживате во секој залак на овој вкусен рецепт, кој е создаден како спој од најубавите торти во една. На креативноста и имагинацијата на слаткарите, навистина им нема крај!

За подготвка на оваа торта ви се потребни три кори.

кафена кора:

5 белки

5 лажици шеќер

1 кесичка пудинг од чоколада

жолта кора:

5 белки

5 лажици шеќер

1 кесичка пудинг од ванила

бела кора:

5 белки

5 лажици шеќер

3 лажици густин

состојки за фил:

15 жолчки

10 лажици шеќер

10 полни лажици брашно

1 л. млеко

1,5 маргарин

400 гр. несквик

за шлаг:

300 гр. крем шлаг

300 мл. млеко

подготовка

кафена кора:

Изматете 5 белки и 5 лажици шеќер се додека смесата убаво не згусне. Потоа пополека додајте го правот од пудингот од чоколада и испечете ја кората.

жолта кора:

Изматете 5 белки и 5 лажици шеќер се додека смесата не згусне. Пополека додајте го правот од пудингот од ванила и испечете ја кората.

бела кора:

Матете 5 белки и 5 лажици шеќер, се додека смесата не згусне и потоа додајте три лажици густин и испечете ја кората.

Фил

Изматете 15 жолчки со 10 лажици шеќер, па додајте 10 лажици брашно и 200 мл млеко. Оваа смеса подварете ја во 800 мл млеко. Во малку жешко млеко ставете 200 гр. несквик, а откако ќе се излади, додајте маргарин, изматете го и додајте уште 200 гр. несквик.Измешајте ги двете смеси во кремаст фил.

Посебно изматете 300 гр. шлаг со 3оо мл млеко.

Корите да се печат во плек со димензии, 25x 30, околу 15 минути, на температура од 180 степени.

Редослед на местење:

Бела кора, фил, шлаг – жолта кора, фил, шлаг – кафена кора, фил и шлаг.

Напомена:

Доколку кората се препече може да ви се растури, да се подсобере. Ќе знаете дека кората е добро и доволно испечена, кога ќе почне да се одвојува од страните на плекот.

Напишете коментар