Na ndiqni në:

Gostivari

Psikologët dhe pedagogët nga shkollat e Gostivarit i bashkuan forcat, formuan Union

Botuar

  • македонски јазик

Psikologët dhe pedagogët nga shkollat ​​e Gostivarit do të bashkëpunojnë dhe shkëmbejnë përvoja për tema dhe probleme që prekin nxënësit, por edhe prindërit dhe mësimdhënësit. Për këtë qëllim u formua Unioni i Shërbimeve Profesionale nga shkollat ​​fillore dhe të mesme të Gostivarit.

Nisma është nisur nga shkolla teknike, ku sot është mbajtur një takim me anëtarë nga të gjitha institucionet arsimore.

“Sot jemi nikoqirë të një takimi të psikologëve dhe pedagogëve nga shkollat ​​e Gostivarit, me qëllim të formimit të Unionit të tyre. Qëllimi është që psikologët dhe pedagogët të punojnë së bashku për të kapërcyer problemet dhe vështirësitë më të shpeshta dhe më domethënëse të nxënësve dhe prindërve, të organizojmë edukim të përbashkët, të shkëmbejmë përvojat”, tha Besir Saliu, drejtor i shkollës teknike.

Pedagogja Kristina Jovanoska tha se bashkëpunimi i këtij lloji është shumë i rëndësishëm dhe për të mirën e fëmijëve: “Ky lloj bashkëpunimi do të ndihmojë në veprimin e psikologëve dhe pedagogëve ndaj fëmijëve, sigurisht edhe prindërve. Megjithatë, në radhë të parë synimi më i madh është rritja dhe zhvillimi i duhur i fëmijëve në komunën tonë”.

Funksionimi i Unionit ka përkrahje nga Komuna e Gostivarit. Autoritetet e arsimit informuan se shkollat ​​fillore tashmë janë duke realizuar aktivitete të përbashkëta.

“Në atë drejtim një psikolog nga shkolla fillore në Çajlë mbajti një ligjëratë në shkollën në Forinë. Mendoj se Unioni do të jetë një ndihmë e madhe për procesin arsimor në shkollat ​​fillore dhe të mesme në Gostivar”, tha Aslijan Snopçe, udhëhqëse e Sektorit komunal të arsimit.

Unioni do të punojë në tema të ndryshme që prekin fëmijët, si dhuna e bashkëmoshatarëve, mirëkuptimi reciprok, toleranca, zhvillimi i kreativitetit etj.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена