Na ndiqni në:

Maqedoni

SASHK sot në negociata të reja me Qeverinë për pagat

Botuar

  • македонски јазик

Sindikata e Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK) në faqen e saj në Facebook ka njoftuar se negociatat me Qeverinë do të vazhdojnë në ora 18:00, në objektin e Ministrisë së Financave. Pas mbledhjes së delegacionit të SASHK-së të martën në Qeveri, kjo do të jetë një përpjekje e re për marrëveshje për përmbushjen e kërkesës së Sindikatës për rritje të pagave, përkatësisht harmonizim me minimalen në aktivitetet e arsimit dhe mbrojtjes së fëmijëve.

Pas takimit të delegacionit të SASHK-ut të udhëhequr nga kryetari Jakim Nedelkov me Qeverinë më 29 mars, sindikata tha se nga 11 prilli, punëtorët në shkolla dhe çerdhe do të hyjnë në grevë të përgjithshme nëse nuk plotësohen kërkesat e tyre.

Qeveria tha në një deklaratë se është e hapur për dialog të vazhdueshëm “për të gjetur zgjidhje të qëndrueshme dhe sistematike që do të vendosin një kornizë që do të mbrojë standardin dhe integritetin e stafit mësimdhënës, me theks në pozicionin fillestar në lidhje me statusin social të punonjësve në arsim sistem arsimor si bazë për bisedime të mëtejshme”.

SASHK kërkon rritje të pagave për 18,5 për qind, përkatësisht harmonizim të tyre me pagën minimale, e cila nga ky muaj rritet nga 15.200 në 18.000 denarë dhe po ashtu paga minimale të jetë bazë me të cilën do të shumëzohen koeficientët e kompleksitetit të vendeve të punës.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена