Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Таравари на митингот во Чајле: Насекаде сме добредојдени, оти имаме чисти цели и намери

Објавено

на

„Насекаде каде што одам им велам на граѓаните гласајте како што ви кажуваат срцето и душата. Вие, луѓето од Чајле секогаш сте ни ја давале поддршката, бидејќи имаме чисти цели, чисти намери, не правиме трикови, работиме така како што знаеме, колку што можеме.“, истакна на предизборниот митинг вчеравечер во гостиварско Чајле, кандидатот за втор градоначалнички мандат од АА/А, Арбен Таравари. Во својот говор, меѓудругото напомена реализирани проекти од општината, и рече дека гласот од граѓаните го бараат со сработеното, а не со уцени и закани.

„Направивме канализација во Мало Турчане, Беловиште, Здуње, Горна Бањица, во Чајле завршуваме со канализацијата, во Млаки  почнавме да правиме канализација, водовод, променивме азбестни цевки во должина од околу 60 км, имаме направено 40 км асфалт во градот, 5 нови градинки, 10 реновирани училишта, 3 младински центри кои служат како инкубатори за економија, ја подготвуваме индустриската зона каде што треба да се инвестира, каде што заради пандемијата беа сопрени инвестициите кои беа планирани. Така што излегуваме со чист образ, каде и да одиме не пречекуваат луѓето, каде и да тропнеме сме добредојдени, ниеден не сме го уценувале или пак да му се закануваме. Еден ден, ми дојде човек во канцеларија и ми рече дека Невзат му понудил толку пари, дали ќе ми понудиш и ти, му реков не, јас не купувам гласови, вие што го продавате вашиот глас и иднината на вашето семејство, на вашите деца, таму ви е адресата. Ние сакаме чесни луѓе, гласови на семејни луѓе, кои мислат на иднината на нивните семејства и деца.“, рече Таравари.

На митингот зборуваше и носителот на листата на советници, Валбон Лимани: „Градоначалникот и општината секогаш биле отворени за граѓаните, секогаш во служба на граѓаните, затоа што така функционира демократијата. Нема дилема дека на 17 октомври, Таравари ќе добие втор мандат од граѓаните. Јас ве повикувам да ја поддржите и листата на советници, да го добиеме и советничкото мнозинство, затоа што во текот на изминатите години се соочивме со многу проблеми поради пречки во Советот, недонесување на буџетот, развојните програми.“, рече Лимани.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 1 недела

Комуналец Гостивар по прекинот во водоснабдувањето: Водата од градскиот водовод да не се пие

Гостиварпред 3 недели

ОСМОМАРТОВСКИ СО БЕЛИНДА ТУКСАР ЛОТЕСКА, началничка на Отсек за криминалистичко разузнавање, статистика и документирање во ОВР Гостивар

Вестипред 6 дена

Вo Здравствен дом Ростуше дијагностика и интервенции со современа апаратура за пациентите од цел регион

Гостиварпред 3 недели

Гостивар е се‘ уште без вода, се комплицирала работата на терен, екипи санираат дефект

Гостиварпред 3 недели

Утре во Гостивар ќе нема вода повеќе часови

Гостиварпред 2 недели

Автопатот Тетово-Гостивар ќе почне да се гради на 22 април, ќе чини 125 милиони евра според првична пресметка

Гостиварпред 2 недели

Во понеделник дел од Гостивар 5 часа без струја, ќе биде исклучено и училиште

Македонијапред 4 недели

Пред општинската зграда во Ростуше покрај македонското поставено и турското знаме

Гостиварпред 3 недели

Гостопримството на гостиварци и дали биле подобри домаќини од тетовци?…

Огласи за вработување:

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Taravari në tubimin në Çajlë: Gjithkund jemi të mirëseardhur pasi kemi qëllime dhe nijet të pastër

Објавено

на

“Kudo që shkoj ju them qytetarëve votoni ashtu siç ju thonë zemra dhe shpirti. Ju, njerëzit e Çajles çdoherë na e keni dhënë mbështetjen, pas kemi qëllime të pastra, nijet të pastër, nuk bëjmë hile, punojmë ashtu si dijmë, aq sa mundemi.”, theksoi në tubimin parazgjedhor mbrëmë në Çajlen e Gostivarit, kandidati për mandat të dytë nga ASH/A, Arben Taravari. Në fjalimin e tij,në mes të tjerave përmendi projekte të realizuara nga komuna, dhe tha se votën e qytetarëve e kërkojnë me atë që e kanë punuar, e jo me kërcënime dhe kanosje.

“Bëmë kanalizim në Turçan të Vogël, Turçan të Madh, Zdunjë, Banjicë të epërme, në Çajlë mbarojmë me kanalizimin, në Mllaki filluam të bëjmë kanalizim, ujësjellës kemi ndërruar gypat e azbestit në gjatësi prej rreth 60 km, kemi bërë 40 km asfalt në qytet, 5 çerdhe të reja, 10 shkolla të renovuara, 3 qendra rinore të cilat shërbejnë si inkubator për ekonomi, e përgatisim zonën industriale ku duhet të investohet, ku për shkak të pandemisë ishin ndaluar investimet të cilat ishin planifikuar. Kështu që dalim faqebardhë, kudo që shkojmë na mirëpresin njerëzit, kudo që të trokasim jemi të mirëseardhur, asnjërit nuk i jemi kanos ose t’a kërcënojmë. Një ditë, më erdhi një njeri në zyrë dhe më tha Nevzati i ka ofruar kaq para, a do të më ofrosh edhe ti, i thash jo, unë nuk blej vota, ju që e shitni votën tuaj dhe ardhmërinë e familjes tuaj, të fëmijëve tuaj, atje e keni adresën. Ne duam njerëz të ndershëm, vota të njerëzve familjar, që mendojnë për ardhmërinë e familjeve dhe fëmijëve të tyre.”, tha Taravari.

Në tubimin foli edhe bartësi i listës së këshilltarëve, Valbon Limani: “Kryetari dhe komuna çdoherë kanë qenë të hapur për qytetarët, çdoherë në shërbim të qytetarëve, pasi që ashtu funksionon demokracia. Nuk ka dilemë se më 17 Tetor, Taravari do të fitojë mandat të dytë nga qytetarët. Unë ju bëj thirrje që t’a mbështetni edhe listën e këshilltarëve, t’a fitojmë edhe shumicën e këshilltarëve, pasi që gjatë viteve të kaluar u ballafaquam me shumë probleme për shkak të Këshillit, mos sjellje të buxhetit, programet zhvillimore.”, tha Limani.

Популарно изминативе 100 дена