Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Таравари во Равен: Ќе победиме затоа што граѓаните се со нас!

Објавено

на

Алијанса за Албанците/Алтернатива активностите од кампањата за Локалните избори 2021 вечерва ги продолжи во гостиварски Равен. „Ќе победиме затоа што граѓаните се со нас!“, порача пред присутните актуелниот градоначалник и кандидат за нов мандат Арбен Таравари.

„Општина Гостивар изминатите четири години прерасна во пример за успех. Ние сме најтранспарентна општина раководена од Албанци во земјава, нивото на корупција е најниско, тоа е потврдено со истражување и анкета, ние направивме револуција со водење на општината и повторно ќе победиме, затоа што граѓаните се со нас. Од овде од Равен, може да кажам дека градоначалниците на ДУИ не направиле сите заедно толку, колку што нашиот тим направил само за ова место. Во следниот мандат продолжуваме со асфалтирање на улици, уредување со бекатонки, изградба на тротоари, канализација и друго. Ветуваме толку, а ќе реализираме многу повеќе.“, рече Таравари.

На настанот во Равен зборуваше и носителот на советничката листа, Ваљбон Лимани. „На 17 октомври гласајте за број 6, за актуелниот градоначалник и советничката листа на Алијанса/Алтернатива. Ние ќе продолжиме да работиме и повторно ќе се видиме по  четири години за да ви презентираме што сме направиле за Равен“, рече Лимани.

Своите обраќања имаа и претседателката на Собранието на жени на Алијанса за Албанците во Гостивар, Беса Мухареми и кандидатот за советник, Фатон Адбулаи.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 11 минути

Таравари: Гостивар треба да биде модел за Северна Македонија за меѓуетничките односи

Македонијапред 1 час

Пендаровски ги потпиша указите за петте закони за изградба на коридорите 8 и 10д

Гостиварпред 2 часа

Во Градец пуштен во употреба Дневен центар за лица со попреченост

Гостиварпред 3 часа

Нарушен јавен ред и мир во Гостивар на прославата за Ердоган

Македонијапред 4 часа

Бектеши: Нема продолжување на мерката за замрзнување на цените на земјоделските производи и нема поскапување на струјата

Гостиварпред 4 часа

Реоформен Младинскиот совет во Гостивар

Гостиварпред 5 часа

Тепачка во гостиварска Циглана, приведени неколку лица

Македонијапред 6 часа

УЈП: Рокот за годишните даночни пријави истекува на крајот од овој месец

Македонијапред 7 часа

Одржана 10. државна изложба на македонско овчарско куче караман

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Taravari në Raven: Do të fitojmë pasi që qytetarët janë me ne!

Објавено

на

Aleanca për Shqiptarët/Alternativa aktivitetet e fushatës për Zgjedhjet lokale 2021 sonte i vazhdoi në Raven të Gostivarit. “Do të fitojmë pasi që qytetarët janë me ne!”, porositi para të pranishmëve kryetari aktual dhe kandidat për mandat të ri Arben Taravari.

“Komuna e Gostivarit katër vitet e kaluara u rrit në një shembull për sukses. Ne jemi komuna më transparente e udhëhequr nga Shqiptarët në vendin tonë, niveli i korrupsionit është më i ulët, kjo është e dëshmuar me hulumtim dhe anketë, ne bëmë revolucion me udhëheqjen e komunës dhe përsëri do të fitojmë, pasi që qytetarët janë me ne. Prej këtu prej Raveni, mund të them se kryetarët e BDI-së të gjithë së bashku nuk kanë bërë kaq shumë, sa ka bërë ekipi jonë për këtë vend. Në mandatin e ardhshëm vazhdojmë me asfaltimin e rrugëve, rregullim me bekatonka, ndërtim i trotuareve, kanalizim dhe të tjera. Kaq premtojmë, kurse do të realizojmë shumë më shumë.”, tha Taravari.

Në ngjarjen në Raven foli edhe bartësi i listës së këshilltarëve, Valbon Limani. “Më 17 Tetor votoni për numrin 6, për kryetarin aktual dhe listën e këshilltarëve të Aleanca/Alternativa. Ne do të vazhdojmë të punojmë dhe përsëri do të shihemi pas katër vitesh që t’ju prezentojmë çka kemi bërë për Ravenin”, tha Limani.

Drejtime të tyre kishin edhe kryetarja e Forumit të grave të Aleancës për Shqiptarët në Gostivar, Besa Muharemi dhe Kandidati për këshilltar, Faton Abdullai.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена