Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 31/12/2018 | 11:33

Завршен годишен настан на младите гостиварски поети

Клубот на млади поети во Гостивар, кој функционира во склоп на Советот на млади ја заокружи годината со поетско читање во Центарот за култура АСНОМ. Клубот во текот на 2018-та организираше седум поетски настани под наслов Проекции под исто небо, на кои се претставија млади гостиварски творци со свои стихови на македонски, албански и на турски јазик.

На последниот, кој се одржа вчеравечер учествуваа петнаесетина поети.

„Продолжуваме да ги остваруваме нашите цели, ширење интерес и љубов кон поезијата и вклучување на уште повеќе млади во нашиот клуб.“, рече Флоранда Мухареми, претседател на Клубот.

Младите гостиварци успеваат да ги негуваат мултикултурата и соживотот преку поезијата и преку музиката, ако се земе во предвид дека програмата на поетските читања секогаш содржи и музички настапи.

Дел од настанот вчеравечер беа: Мирослав Крстески, Мелек Сулејмани, Али Мустафа, Александра Маркоска, Калтрина Сулејмани, Гентијана Јашари, Уфук Рамадани, Илмихане Лимани, Јосиф Гериќ, Артан Ибраими, Викторија Трпеска, Амбра Османи, Емилија Србиноска, Окан Бајрам, Зуријет Сулејмани, Радмила Лекоска, Емилија Данилоска.

 

Напишете коментар

Close