Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 06/12/2018 | 18:23

5 уреди кои трошат струја дури и кога се исклучени

Дали сте знаеле дека некои домаќински уреди водат „таен“ живот и продолжуваат да работат дури и тогаш кога не се вклучени? Доколку сакате да заштедите, прочитајте кои уреди трошат струја кога се исклучени…

1. Полнач без телефон = 1,2 вати дневно

2. Компјутери и лаптопи = 96 вати дневно

3. Уреди со тајмер = 108 вати дневно

4. Телевизор = 24 вати дневно

5. Дигитален ТВ тјунер = 22 вати дневно

За некои, овие бројки ќе бидат безначајни, додека други ќе бидат импресионирани. Во секој случај, вреди да ги исклучувате уредите од штекер, бидејќи секој непредвиден проток на струја може да ве остави без пари и со куќа полна со изгорени уреди.

Напишете коментар

Close