Поврзи се со нас

Вести

Limani: Gostivari do të fitojë urë speciale me rampa mbi Vardar

Објавено

на

Bartësi i listës për anëtarë të Këshillit të Komunës së Gostivarit nga Aleanca për Shqiptarët/Alternativa, Valbon Limani njoftoi se si projekt të rëndësishëm që do t’a realizojnë në Gostivar është ura speciale me rampa të dedikuar për personat me nevoja të veçanta, qytetarë të moshuar, prindër me fëmijë të vegjël, çiklistë.

“Bashkëqytetari ynë, arkitekti Menga Levent , i cili vazhdon studimet e doktoraturës në Turqi, ka arritur t’i shqyrtojë nevojat e qytetarëve dhe si rezultat i kësaj na shpalosi një projekt të një ure rampike mbi lumin Vardar. Duke qenë të vetëdijshëm për nevojën e një ure të tillë në qytetin tonë dhe për qytetarët tanë me aftësi të kufizuara fizike, përdoruesit e biçikletave, të moshuarit, gratë shtatzëna dhe prindërit me karoca për fëmijë, pas një vlerësimi të detajuar, vendosëm që t’i japim dritë jeshile realizimit të këtij projekti.
Ura në fjalë është projektuar duke u bazuar në rezultatet e anketës së bërë me qytetarët. Opinioni i tyre për urën egzistuese ishte se ajo nuk i përmbush kushtet dhe nevojat e duhura dhe për këte arsye u mbështet plotësisht idea për një urë te tillë, e cila është projketuar në përputhje të plotë me standardet e përgjithshme dhe profesionale.
Ne si komunë, duke e ditur që ky projekt do ta bëjë shumë më të lehtë lëvizjen e qytetarëve tanë, do të sigurojmë realizimin e tij sa më shpejt të jetë e mundur.”, njoftoi Limani.

 

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Локални избори 2022

Лимани: Гостивар ќе добие специјален мост со рампи на Вардар

Објавено

на

Носителот на листата за членови на Советот на Општина Гостивар од Алијанса за Албанците/Алтернатива, Ваљбон Лимани најави дека како важен проект што ќе го реализираат во Гостивар е специјален мост со рампи наменет за лица со посебни потреби, постари граѓани, родители со мали деца, велосипедисти.

„Нашиот сограѓанин, архитектот Левент Менга, успеа да ги испита потребите на граѓаните и ни претстави потребен проект на мост со рампи преку реката Вардар. Свесни за потребата од таков мост во нашиот град за нашите граѓани со телесна попреченост, корисници на велосипеди, постари лица, бремени жени и родителите со детски колички, по детална евалуација, решивме да дадеме зелено светло на реализирањето на овој проект. Мостот е дизајниран врз основа на резултатите од анкетата спроведена со граѓаните во однос на нивното мислење за постоечкиот мост, исто така е одговор на нивните потреби и сугестии и е во целосна согласност со општите професионални стандарди. Знаејќи дека овој мост ќе им го олесни животот на нашите граѓани, ние како општина ќе обезбедиме спроведување на проектот што е можно поскоро.“, соопшти Лимани.

 

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена