Поранешниот пратеник и политичар, Амди Бајрам почина на 64 годишна возраст.

Од неговата партија Сојуз на Ромите од Македонија (СРМ) за Канал 5, потврдуваат дека тој на 64 годишна возраст починал во клиниката Филип II поради проблеми со срцето.