Na ndiqni në:

Një ditë me..

NJË DITË ME: Trajçe Bogdanoski, profesor i edukatës fizike dhe trajner fitnesi

„Не можам да го замислам животот без спорт. Атлетиката е мојата љубов. Уште еднаш кога би бирал професија во животот повторно би ја избрал атлетиката“.

Botuar

  • македонски јазик

Cilat janë ritualet dhe zakonet e tua të mëngjesit? 

Zgjohem herët në mëngjes rreth orës 6, ai zakon më ka mbetur që nga ditët e mia të reja atletike. Dyzet minuta deri në 1 orë, relativisht në mëngjes shkoj në vrapim ose bëj ushtrime aerobike. Mëngjesi shoh çdoherë të jetë i shëndetshëm, praktikoj para të ha ndonjë frutë. Zakonisht espreson e parë di t’a pi me miqtë e mi.

Si rrjedh një ditë e punës e jotja?

Dita ime e punës është e mbushur me trajnime . Përgatitem për trajnimet që më pasojnë gjatë ditës qoftë ato individuale ose ekipore. E rishikoj programin për punë dhe nëse është e nevojshme i përgatis edhe rekuizita që më nevojiten për trajnimin. Trajnimet mund të jenë në stadium, fitnes ose në ndonjë sallë. Shpeshherë stërvitemi edhe dy herë gjatë ditës. Pas trajnimit të kryer mëngjesor i mbledh informacionet e stërvitjes dhe përgatitem për trajnimin e dytë të pasdites. Kështu zakonisht zhvillohet një ditë e imja.

Me çka e plotëson kohën e lirë?

Kohën e lirë më së shumti dua t’a kaloj me familjen. Shumë shoh ngjarje sportive. Shoqërohem me miqtë. Dua të informohem nga portalet. Gjithashtu në çdo kohë të lirë shoh të udhëtojë diku.

Pa çka nuk mundesh t’a imagjinosh jetën tënde? 

Nuk mundem t’a imagjinoj jetën pa sport. Atletika është dashuria ime. Edhe njëherë kur do të zgjidhja profesion në jetë prapë do t’a zgjidhja atletikën.

Martini i Bankës së Amerikës ose Çikago Maraton (2002). Një nga maratonat më të njohura në botë dhe i cili është i njohur pas rrjedhës së sheshtë dhe të shpejtë, me më shumë se 40.000 pjesëmarrës çdo vitë. 

Ku e sheh veten për 10 vite? 

Nga përvoja ime e deritanishme 30 vjeçare në sport gjithmonë rindërtohesha dhe mendoj se mjaftueshëm jam pjekur si trajner, e atë e provojnë edhe rezultatet që i kam arritur me disa sportistë në nivel ndërkombëtar dhe ato janë sportistë nga shteti jonë. Dëshirë e parealizuar e kam pjesëmarrjen dhe medaljen në Lojërat olimpike dhe shpresoj se kjo ëndërr do të më plotësohet.

Këshilla jote deri te lexuesit në lidhje me mirëmbajtjen e kondicionit dhe shëndetit…  

Bëni sport! Ecni, vraponi, ngasni biçikletë, shkoni në fitnes pesë ditë gjatë javës së paku nga 1 orë në ditë. Mirë është të jeni ndonjë aktivitet. Kini kujdes me ushqimin. Vizitoni mjekun dhe rregullisht kontrollojeni shëndetin tuaj.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена