Поврзи се со нас

Гостивар

Три нови потврдени случаи на коронавирус во Гостивар, во земјава 344

Објавено

на

Во последните 24 часа направени се 4.926 тестирања, а регистрирани се 344 нови случаи на КОВИД-19, соопшти Министерството за здравство. По региони:
• Скопје – 143
• Велес – 33
• Куманово – 27
• Штип – 19
• Струмица – 15
• Битола – 13
• Прилеп и Кочани – по 12
• Охрид – 9
• Кавадарци – 7
• Тетово, Крива Паланка и Кратово – по 6
• Македонска Каменица – 5
• Радовиш, Виница и Крушево – по 4
• Гостивар, Струга и Гевгелија – по 3
• Кичево, Пробиштип и Богданци – по 2
• Неготино, Свети Николе, Берово и Демир Хисар – по 1
Во текот на изминатите 24 часа починале 9 лица: 6 починати лица од Скопје (41г, 57г, 68г, 79г, 80г и 85г), по едно починато лице од Кавадарци(87г), Охрид (80г) и Прилеп (86г). Од пријавените лица сите се починати во болнички услови.
Дополнително, согласно Регистерот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени се уште 9 починати лица, со датум на смрт од 07.09.2021 до 04.10.2021 година. Регистрирани се 5 лица од Скопје и по едно лице од Куманово, Тетово, Охрид и Штип на возраст од 40 до 94 години. Од пријавените лица, 6 се починати во болнички услови и 3 лица се починати во домашни услови.
Дополнително, при проверка во системот се пронајдени оздравени 3.645 постари случаи кои се прикажани со денешните резултати (од месец август, случаи кои биле хоспитализирани и испишани без да не информираат болниците, странци и лица без матични лекари). Скопје – 1.583, Тетово – 652, Гостивар – 348, Куманово – 304, Кичево – 214, Прилеп – 84, Охрид – 76, Велес – 61, Битола – 48, Струга – 41, Дебар – 39, Струмица – 31, Ресен – 20, Македонски Брод, Делчево и Гевгелија – по 16, Штип – 13, Крушево и Радовиш – по 12, Кочани – 11, Кавадарци – 10, Неготино – 7, Македонска Каменица и Богданци – по 6, Свети Николе – 5, Демир Хисар и Виница – по 4, Пробиштип – 3, Берово – 2, Крива Паланка – 1.
Регистрирани сe 339 оздравени пациенти од:
• Скопје – 168
• Куманово – 28
• Велес – 19
• Кавадарци – 18
• Кочани – 15
• Кичево – 14
• Штип и Прилеп – по 13
• Струмица – 11
• Битола – 6
• Охрид и Гевгелија – по 5
• Берово и Неготино – по 3
• Пехчево, Делчево, Гостивар и Струга – по 2
• Радовиш, Виница, Ресен, Кратово, Свети Николе, Македонска Каменица, Богданци, Македонски Брод, Демир Хисар и Тетово – по 1
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 6 дена

Комуналец Гостивар по прекинот во водоснабдувањето: Водата од градскиот водовод да не се пие

Гостиварпред 3 недели

ОСМОМАРТОВСКИ СО БЕЛИНДА ТУКСАР ЛОТЕСКА, началничка на Отсек за криминалистичко разузнавање, статистика и документирање во ОВР Гостивар

Вестипред 3 дена

Вo Здравствен дом Ростуше дијагностика и интервенции со современа апаратура за пациентите од цел регион

Гостиварпред 3 недели

Гостивар е се‘ уште без вода, се комплицирала работата на терен, екипи санираат дефект

Гостиварпред 3 недели

Утре во Гостивар ќе нема вода повеќе часови

Гостиварпред 4 недели

45 семејства во Гостивар конечно добија клучеви од социјалните станови

Гостиварпред 1 недела

Во понеделник дел од Гостивар 5 часа без струја, ќе биде исклучено и училиште

Гостиварпред 2 недели

Автопатот Тетово-Гостивар ќе почне да се гради на 22 април, ќе чини 125 милиони евра според првична пресметка

Македонијапред 3 недели

Пред општинската зграда во Ростуше покрај македонското поставено и турското знаме

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Tre raste të reja të konfirmuara të korona virusit në Gostivar, në shtet 344

Објавено

на

Në 24 orët e fundit janë bërë 4.926 testime, kurse janë regjistruar 344 raste të reja të KOVID-19, njoftoi Ministria e shëndetësisë. Nëpër rajone:
• Shkup – 143
• Veles – 33
• Kumanovë – 27
• Shtip – 19
• Strumicë – 15
• Manastir – 13
• Prilep dhe Koçan – nga 12
• Ohër – 9
• Kavadarci – 7
• Tetovë, Kriva Pallankë dhe Kratovë – nga 6
• Makedonska Kamenica – 5
• Radovish, Vinicë dhe Krushevë – nga 4
• Gostivar, Strugë dhe Gjevgjeli – nga 3
• Kërçovë, Probishtip dhe Bogdanci – nga 2
• Negotinë, Sveti Nikole, Berovë dhe Demir Hisar – nga 1
Gjatë 24 orëve të fundit kanë ndërruar jetë 9 persona: 6 persona të vdekur nga Shkupi (41vjeç, 57 vjeç, 68 vjeç, 79 vjeç, 80 vjeç dhe 85 vjeç), nga një person të vdekur nga Kavadarci (87 vjeç), Ohri (80 vjeç) dhe Prilepi (86 vjeç). Nga personat e paraqitur të gjithë kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.
Në mënyrë plotësuese, në përputhje me Regjistrin e personave të vdekur me diagnozë të KOVID-19 nga Moj Termin, janë paraqitur edhe 9 persona të vdekur, me datë të vdekjes nga 07.09.2021 deri 04.10.2021. Janë regjistruar 5 persona nga Shkupi dhe nga një person nga Kumanova, Tetovë, Ohër dhe Shtip në moshë nga 40 deri 94 vjeç. Nga personat e paraqitur, 6 kanë ndërruar jetë në kushte spitalore dhe 3 persona kanë ndërruar jetë në kushte shtëpie. Në mënyrë plotësuese, gjatë kontrollit të sistemit janë gjetur 3.645 raste të shëruar  më të vjetër të cilat janë paraqitur me rezultatet e sotme (nga muaji Gusht, raste që kanë qenë të hospitalizuar dhe të çlajmëruar pa na informuar spitalet, të huaj dhe persona pa mjekë amë).  Shkup – 1.583, Tetovë – 652, Gostivar – 348, Kumanovë – 304, Kërçovë – 214, Prilep – 84, Ohër – 76, Veles – 61, Manastir – 48, Strugë – 41, Dibër – 39, Strumicë – 31, Resnjë – 20, Makedonski Brod, Dellçevë dhe Gjevgjeli – nga 16, Shtip – 13, Krushevë dhe Radovish – nga 12, Koçan – 11, Kavadarci – 10, Negotinë – 7, Makedonska Kamenica dhe Bogdanci – nga 6, Sveti Nikole – 5, Demir Hisar dhe Vinicë – nga 4, Probishtip – 3, Berovë – 2, Kriva Pallankë – 1.
Janë regjistruar 339 pacientë të shëruar nga:
• Shkupi – 168
• Kumanova – 28
• Velesi – 19
• Kavadarci – 18
• Koçani – 15
• Kërçova – 14
• Shtipi dhe Prilepi – nga 13
• Strumica – 11
• Manastiri – 6
• Ohri dhe Gjevgjelia – nga 5
• Berova dhe Negotinë – nga 3
• Pehçeva, Dellçeva, Gostivari dhe Struga – nga 2
• Radovishi, Vinica, Resnja, Kratova, Sveti Nikole, Makedonska Kamenica, Bogdanci, Makedonski Brod, Demir Hisar dhe Tetovë – nga 1

Популарно изминативе 100 дена